Verdensomseilende Berserk Bastards gir ut vinyl

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Verdensomseilende Berserk Bastards gir ut vinyl

Eksklusiv vinyl (opplag 100 stk)

Et prosjekt av , publisert 05.06.2019. Prosjektet tilhører kategorien Forhåndsbestill.no.
Omsetning kr 26 941
107 %
Mål kr 25 000
Kjøpere 39
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 06.06.2019.

Forhåndsbestill eksklusiv vinyl - kun 100 stk.


Berserk Bastards ber opp til fest og feiring på Gamla i Oslo for å feire utgivelsen av albumet «Sailing Away» på vinyl. Gutta har ligget i dvale lenge, fått barn, skilt seg, blitt eldre, reist jorden rundt og er nå ekstremt klare for en fest.

Berserk Bastards liker fest, og dette blir en fest spesielt for dere som bestilte pakken med gjesteplasser, vinylen, satt navnet deres på prosjektet og blir med på festen på Gamla!

Konserten er på Gamla torsdag 6. juni kl 20.00.

Vi gleder oss enormt til å spille, feste og feire med dere! 


Album historie:

Sangene på Sailing Away ble til om bord på seilbåten Berserk. Frontmann Fredrik Andreas Juell var kokk på skuta som seilte fra Puerto Rico i Karibia og gjennom Nordvestpassasjen. NRK lagde en TV serie om seilasen hvor Jarle Andhøy var kaptein.

På turen fra Puerto Rico og på kryss og tvers i de karibiske farvann skrev Stephen Lapierre og Fredrik Andreas Juell alle sangene til albumet. Fredrik møtte Stephen på Marina Hemmingway på Cuba. Stephen var der med den amerikanske båten "FUBAR". Fra da tok den musikalske delen av eventyret virkelig form.


Låtskrivere Fred og Stephen lot seg inspirere av havet og livet ombord, og jammet frem låter, riff og melodier med den karibiske sola i ryggen og lokal rom på nattbordet. Etter diverse sing along versjoner på dekk gjennom resten av ekspedisjonen, fant låtene sin naturlige form både lyrisk og melodisk. Etter denne vellykkede, men ekstreme seilasen, fortsatte Fred med å reise verden rundt for å spille inn låter til albumet. Innspillingene ble gjort i Havanna, Boston, Nashville, Praha og Oslo. Tilbake i hjemlandet 12 måneder senere, etter en vellykket ekspedisjon, ble bandet Berserk Bastards satt sammen og låtene spilt inn hos Kim A.Modalsli i Sunflower Studio, Oslo. En dramatisk brann i lydstudioet satte innspillingene på vent. I tillegg forsvant de originale demoene opp i røyk.

Vinteren 2010 fortsatte arbeidet med å ferdiggjøre låtene. Berserk Bastards dro til Praha og Sono Records, et studio som har jobbet med bl.a. David Bowie, Linkin Park, Limp Bizkit, Living Colour og mange andre kjente internasjonale artister. Med produsent og lydtekniker Milan Cimfe og strykere fra Praha Symfonikerne ble albumet finurlig skrudd sammen. Musikken bærer preg av omgivelsene den ble skrevet i, og kan ikke bli beskrevet som annet enn god gammeldags piratmusikk som fenger og innbyr til fest.


Tittelsporet "Sailing Away" er en hyllest til de som aldri kom tilbake etter den forrige Berserk-ekspedisjonen. Sangen ble fremført i minnestundene til de to norske som omkom. Med på innspilingen har vi: Michael Krohn (Raga Rockers), Bjørn Müller (Backstreet Girls), Petter Pogo (Jokke og Valentinerne), Bebe Risenfors (Tom Waits), Alex Rosen, Dr. Erik m.fler. 

Albumet er produsert av Kim A Modalsli og Bjørn Magne Hansen sammen med lydtekniker Milan Cimfe.


Samarbeidspartner på prosjektet:  


OM GAMLA KONSERT OG SCENE:

GAMLA Konsert & Scene i Oslo sentrums Grensen 1, er med hovedinngang fra Møllergata, en avdeling i dette store gule gamle huset fra 1699, driftet av den legendariske og over 140 årige gamle kafe og restauranten kallt Stortorvets Gjæstgiveri, som igjen har sin inngang fra Grensen.

GAMLA Konsert & Scene har siden tidlig på 70-tallet, vært Oslo´s lengst aktive konsertsted, med underholdning fra de fleste populærmusikalske vinkler. Også tidligere kjent som Gamle Christiania viser historien helt tilbake til 20 og 30-tallet at Gamla var en beryktet bar og restaurant som og hadde en akustisk vise-scene.

På Gamlas scene spiller både profilerte og nye norske eller utenlandske artister, samt at vi tidvis huser kabaret og revyshow av ulik art. 

Med nytt lederskap på huset fra 2018, er Gamlas konsertsal nå noe ombygget og pusset opp, men hvor konsertscenen er like aktiv som alltid og som har en max kapasitet på 170 pers.

På Gamla og i bakgården driftes også Gamla Beat Bar & Bakhage med DJ og klubbvirksomhet for dans og fest, på nettene etter konsertene inne på Gamla. 


Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Thomas Müller

Prosjekteier

Forhåndsbestill "Berserk Bastards" eksklusive pakke

Forhåndsbestill "Berserk Bastards" eksklusive pakke

Dette får du i pakken:

  • Eksklusiv vinyl (Opplag 100 stk)
  • Får navnet sitt i coveret
  • 2. stk gjestelisteplasser til konsert
  • Inkludert frakt
  • 38 personer har kjøpt Begrenset antall: 0 igjen kr 699
    Estimert leveranse 30.09.2019